Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 23.12.2019

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 06.01.2020

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

Scurta descriereÎn cadrul Adunării Generale a Organizației Aviației Civile Internaționale - OACI din 2010 a fost adoptată Rezoluția A37-19 prin care statele membre se angajau să aibă o creștere a eficienței utilizării combustibilului de 2% pe an, se angajau că vor transmite la OACI, Planuri naționale de acțiune cuprinzând măsurile voluntare pe care le iau pentru a îndeplini obiectivul stabilit de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

La data de 01.08.2011 a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 541 Ordinul comun al ministrului transporturilor și infrastructurii nr.169/2011 și al ministrului mediului și pădurilor nr. 1801/2011 pentru aprobarea Planului național de acțiune privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în domeniul aviației civile pentru perioada 2011-2020, Planul fiind înaintat și către OACI.

De asemenea menționăm că Planul național de acțiune a fost actualizat în anul 2017 și aprobat prin Ordinul comun al ministrului transporturilor nr. 1575/2017 și al ministrului Mediului nr. 1358/2017 pentru modificarea ordinului comun al ministrului transporturilor și infrastructurii nr.169/2011 și al ministrului mediului și pădurilor nr. 1801/2011.  

Planul național de acțiune este dezvoltat pe mai multe capitole, măsurile de la nivel național fiind menționate într-un capitol separat de măsurile de la nivel supranațional.

Capitolul 3 care cuprinde măsurile de la nivel supranațional a fost dezvoltat în cadrul Conferinței Europene pentru Aviație Civilă-ECAC și aprobat de toate statele membre ECAC, ulterior fiind încadrat în cuprinsul Planului național de acțiune.

În anul 2016, cea de a 39-a Adunare generală a OACI a decis, prin Rezoluția A39-3, să creeze un mecanism global bazat pe piață pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră generate de aviația internațională la nivelurile din 2020. Poziția Uniunii în această privință a fost stabilită prin Decizia (UE) 2016/915 a Consiliului.

La 27 iunie 2018, în cadrul celei de a 214-a sesiune, Consiliul OACI a adoptat prima ediție a volumului IV din anexa 16 la Convenție: Standarde internaționale și practici recomandate referitoare la protecția mediului – Schema de compensare și de reducere a emisiilor de carbon pentru aviația internațională (CORSIA), fapt pentru care capitolul care cuprinde măsurile de la nivel supranațional a fost revizuit de către ECAC cu sprijinul Agenției Europene pentru Siguranța Navigației Aeriene – EUROCONTROL, recomandarea ECAC fiind ca toate statele membre să își actualizeze Planurile naționale de acțiune, cel puțin în ceea ce privește acest capitol.

 

     

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexe

 

 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei


 
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!