Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Anunt - 03 februarie 2021

 

La sfârșitul lunii decembrie 2020 Ministerul Inovării și Tehnologiei din Ungaria a publicat o nouă metodologie pentru înregistrarea operațiunilor de transport pe teritoriul Ungariei.

Sistemul, denumit BIREG, introduce obligativitatea tuturor operatorilor internaționali și domestici ce desfășoară activități de transport pe teritoriul Ungariei, de a înregistra operațiunile în noua platformă. Autoritățile ungare, la solicitarea asociațiilor de transportatori, au introdus acest nou sistem electronic de înregistrare, motivând asigurarea trasabilității și controlului utilizării legale a permiselor bilaterale și multilaterale necesare transportului rutier internațional de mărfuri.

Înregistrarea în platformă este obligatorie pentru următoarele categorii de transport:

  • operațiuni de transport rutier internațional în nume propriu cu vehicule cu o greutate maximă admisibilă încărcată de peste 3,5 tone și care fac obiectul permisului bilateral sau al licenței ECM
  • operațiuni de transport închiriate sau comandate cu vehicule cu o greutate maximă admisibilă de peste 3,5 tone care fac obiectul unui permis bilateral sau al unei licențe ECMT
  • operațiuni de cabotaj care fac obiectul unui permis bilateral și deținerea unei licențe comunitare în Ungaria.
  • transporturi ,,fără marfă” ce fac obiectul operațiunilor menționate anterior.

         Înregistrarea operațiunilor de transport se va face:

  • în cazul operațiunilor de transport spre sau care tranzitează spațiul Ungariei, înainte de intrarea pe teritoriul HU
  • în cazul operațiunilor de transport ce au ca punct de plecare Ungaria, înainte ca marfa să fie încărcată din HU.

Tipurile de activități ce necesită a fi înregistrate sunt următoarele:

  • intrarea pe teritoriul Ungariei
  • descărcarea pe teritoriul Ungariei
  • încărcare pe teritoriul Ungariei
  • părăsirea teritoriului Ungariei.

Operatorii în transport (companiile) au obligativitatea de a se înregistra în acest sistem o singură dată, ulterior în baza credențialelor primite și a contului creat, vor putea completa de fiecare dată când se va efectua un transport.

         Sistemul BIREG este disponibil on-line: www.bireg.hu     

         Informații suplimentare fiind  furnizate prin solicitări: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

În cazul în care un transport efectuat pe teritoriul Ungariei nu este înregistrat în sistemul BIREG, autoritățile competente pot aplica amenzi începând cu 1 februarie a.c între 300.000 -800.000 HUF, considerând că acel transport nu este autorizat pe teritoriul ungar.

 

 

Legislatia în limba maghiară și Rezumat în limba engleză

 

Anunț – 24 iulie 2018
În data de 10 iulie 2018, Ministerul de interne din Italia a publicat Ordinul nr. 5507/2018 care stabilește condițiile privind controlul conducătorilor auto detașați, care desfășoară operațiuni de cabotaj pe teritoriul Italiei, conform căruia conducătorii auto și operatorii de transport rutier care nu respectă noile reguli vor fi sancționați sever.
În acest context, pentru mai multe detalii puteți consulta informațiile publicate la:

-  https://trans.info/en/new-guidelines-on-the-control-of-cabotage-in-italy-check-what-documents-the-driver-must-have-102328;

-  https://www.cliclavoro.gov.it/Aziende/FAQ/Pagine/Posting-of-workers.aspx;

-  http://www.distaccoue.lavoro.gov.it/Pages/Home.aspx?lang=eng.

Conținutul Circularei nr. 300/A/5507/18/108/13/1 din 10 iulie actualizată cu precizări - descarcare

Precizari ale Ministerului de Interne cu privire la Circulara 5507 - descarcare

Precizari INL cu privire la Circulara 5507 - descarcare

Lucratori detasati transport Italia- descarcare

 

Ministerul Transporturilor informează transportatorii români care se află, tranzitează sau desfășoară activități pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile olandeze, începând cu luna februarie 2018, Inspectoratul Mediului Ambiant și de Transport din Olanda pune în aplicare interdicția de a petrece perioada de odihnă săptămânală normală de 45 de ore în vehicul, în baza Regulamentului (CE) nr. 561/2006. În caz de nerespectare a prevederilor legale, companiile vor fi amendate cu până la 1500 de euro. Pentru evitarea sancțiunilor, se recomandă ca angajatorii să ia măsuri cu privire la asigurarea unor facilități de cazare adecvate sau, după caz, posibilitatea de reîntoarcere la bază a conducătorilor auto.
Mai multe informații se pot obține consultând pagina de internet a Inspectoratul Mediului Ambiant și de Transport https://www.ilent.nl/contact, sau la numărul de telefon +31 88 489 00 00

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!