Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

WhatsApp Image 2022 07 29 at 15.31.01

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Transport 2021-2027, anunță semnarea contractului de finanțare cu C. STEINWEG ROMANIA SRL pentru proiectul „Modernizarea și dezvoltarea Portului Constanța Sud, prin crearea de facilități de operare a containerelor și mărfurilor în zona administrată de către C.Steinweg România SRL - Faza 2”, cod MySMIS 318586.

Proiectul, care va fi implementat în municipiul Constanța, a fost depus în cadrul apelului „Dezvoltarea infrastructurii de transport în sectorul naval (porturi maritime, căi navigabile interioare și porturi interioare) - proiecte fazate din perioada 2014-2020” aferent  Priorității 7. Dezvoltarea transportului naval și multimodal, respectiv obiectivului de politică „O Europă mai conectată”. Investiția vizează atât finalizarea lucrărilor realizate în etapa I a proiectului început în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, cât și operaționalizarea platformei portuare.

Contractul de finanțare nr. 18/20.02.2024 contribuie la amenajarea unei platforme portuare, care să ofere multiple funcționalități, scopul principal fiind acela de depozitare şi de manipulare a mărfurilor tipice (generale, containere, mărfuri agabaritice şi mărfuri în vrac) care sunt operate în portul Constanța Sud. Suprafața totală a platformei este de cca 2.19 ha și se află în zona de depozitare.

Astfel, lucrările realizate de C. STEINWEG ROMANIA SRL în cadrul acestui contract contribuie la: modernizarea infrastructurii portuare în vederea creșterii capacității de depozitare și  manipulării unui volum crescut de marfă în acord cu potențialul existent; creșterea accesibilității la porturile dunărene și pe sectoarele transfrontaliere; crearea unei legături intermodale modernizate care facilitează utilizarea unor moduri de transport diferite pentru transportul de marfă.

Valoarea totală a proiectului este de 21.047.103,84 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 12.416.687,28 lei (6.084.176,77 lei - Fondul de Coeziune și 6.084.176,77 lei - bugetul de stat) și valoarea cofinanțare eligibilă a beneficiarului 248.333,75 lei. Finanțarea nerambursabilă în cadrul acestui apel reprezintă ajutor de stat acordat în baza Deciziei Comisiei Europene nr. C(2023)4700/07.07.2023.

Având în vedere interesul strategic pe termen lung al României reprezentat de dezvoltarea Portului Constanța și de transformarea portului într-un nod de transport de importanță regională și globală, cu impact direct asupra dinamicii dezvoltării zonei din punct de vedere economic, prin îndeplinirea acestui obiectiv se dorește îmbunătățirea capacităților portului, ca mijloc de atragere de noi investiții pentru dezvoltarea economică, inclusiv la nivel național.

Pentru informații suplimentare despre acest proiect urmăriți comunicările oficiale ale beneficiarului C. STEINWEG ROMANIA SRL.

COMUNICATUL DE PRESA-FORMAT DOCX

Click to listen highlighted text!