Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a semnat marți, 28.04.2015, Ordinul nr. 612 privind stabilirea tarifului de trecere înregistrat prin intermediul

sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare și control al rovinietei (SIEGMCR).


Astfel, începînd cu data de 30 aprilie 2015, orele 00.00, tarifele de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă se încasează printr-un sistem informatic similar celui care se utilizează pentru rovinietă. Această soluție va conduce la fluidizarea traficului pe pod.


Astfel, trecerea prin stația de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care benzile 2 și 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră, și numai pentru plata cash. Tariful poate fi achitat înaintea trecerii sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii. Tarifele pot fi achitate la distribuitorii autorizați de CNADNR :


• Prin sms la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone, DigiMobil)
• Stații de distribuire a carburanților auto (OMV, Petrom, Rompetrol și Mol)


Pentru achitarea tarifului de trecere la stațiile de carburanți se recomandă prezentarea certificatului de înmatriculare al vehiculului.


Plata prim sms se poate efectua numai pentru o singură trecere și se taxează în conformitate cu termenii și condițiile operatorilor de telefonie mobilă. Trecerea vehiculelor pentru care există abonamente preplătite eliberate sub forma de tichete până la intrarea în vigoare a tarifelor electronice de trecere se va efectua numai pe banda 1.


Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care înregistrează numărul de înmatriculare și care va fi verificat în sistemul electronic al plăților. Tarifele sunt cuprinse între 13 si 91 lei, iar amenzile de la 130 la 910 lei. Informatii detaliate privind tarifele de trecere se regăsesc pe site-ul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (www.cnadnr.ro).

 

 

 

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!