Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

În ultimele zile au apărut în presă materiale prin care s-a transmis mesajul că Master Planul General de Transport a fost respins la Bruxelles.

 Acest mesaj, apărut cu precădere în titlurile articolelor, a avut ca punct de pornire interpretarea declarației purtătorului de cuvânt al DG REGIO, Sophie Dupin de Saint-Cyr:


“Am avut, săptămâna trecută, discuții pozitive cu reprezentanții Ministerului Transporturilor privind Master Planul de Transport, având ocazia să apreciem pașii importanți efectuați de Ministerul Transporturilor pentru a finaliza acest document.Există încă unele probleme nerezolvate pentru care sunt recomandate eforturi suplimentare de îmbunătățire a Master Planului. Acestea privesc concentrarea pe criterii limitate și obiective de stabilire a priorităților, luând în considerare performanțele economice și apartenența proiectelor la rețeaua TEN-T Core. Autoritățile române vor reflecta asupra modului de a încorpora mai bine aceste observații în Master Plan”.


Anterior declarației purtătorului de cuvânt al DG REGIO, comunicatul Ministerului Transporturilor din 14.03.2015, transmite, practic, aceeați informație, chiar și calendarul evenimentelor:


“Comisia Europenă urmează să trimită în scris observațiile sale cu privire la MPGT până la data de 31 martie 2015, după care Ministerul Transporturilor va retrimite varianta finală a MPGT în perioada 01 - 09 aprilie 2015. În paralel se derulează procedura de evaluare strategică transfrontalieră cu Bulgaria și Serbia în vederea obținerii autorizației de mediu până la sfârșitul lunii mai”.


Astfel, Master Planul General de Transport își urmează cursul stabilit, asa cum a fost anunțat. Observațiile făcute de Comisia Europeană nu înseamnă respingerea acestuia, ci sunt ajustările firești, necesare optimizării Master Planului.


Facem aceste precizări pentru a determina o buna întelegere a acestui proiect atât de important pentru România.

.

 

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!