Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

sts 2

 
🔷Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor vă informează că pasagerii care intră în țară prin fluxul de sosiri al Aeroportului Internațional Henri Coandă București au la dispoziție, începând de astăzi, 19 iunie 2020, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declarației epidemiologice. Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și reducerea efectelor negative înregistrate, la nivel global, de pandemia de COVID-19.
🔷Pasagerii pot completa, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declarației pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor și stabilirii de către direcțiile de sănătate publică a măsurilor care se impun. Pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face oricând, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.
🔷Prin folosirea aplicației se reduce timpul de așteptare pe fluxul de sosiri al aeroportului și, astfel, se fluidizează traficul pasagerilor care sosesc din străinătate. Totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Utilizarea formularului web mai are ca beneficii și verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum și protejarea cetățenilor și a personalului din aeroport.
🔷Platforma https://chestionar.stsisp.ro a fost dezvoltată de specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale împreună cu echipa de IT a organizației non-guvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naționale Aeroporturi București, companie aflată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.
⚠️Menționăm faptul că aplicația este disponibilă momentan doar la Aeroportul Internațional Henri Coandă București și poate fi accesată de pe site-ul www.bucharestairports.ro.
* * *
Pașii care trebuie urmați pentru completarea electronică a declarației epidemiologice de intrare în țară sunt următorii:
1️⃣Accesați adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau folosiți rețeaua WiFi Otopeni Airport disponibilă în Terminalul Sosiri;
2️⃣Completați datele solicitate de aplicație și validați, apoi trimiteți formularul;
3️⃣Este important să menționați adresa de izolare sau să marcați adresa de izolare cu adresa de domiciliu;
4️⃣Veți primi un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicație;
5️⃣Tipăriți declarația sau scanați codul QR la ghișeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri și ridicați declarația de acolo;
6️⃣Prezentați-vă la ghișeele DSP.
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!