Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

 COMUNICAT DE PRESĂ

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de coordonator de reforme și investiții aferente Componentei 4 – Transport sustenabil din cadrul Pilonului 1 – Tranziția spre o economie verde din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), anunță semnarea contractului de finanțare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A., în calitate beneficiar, pentru amenajarea a două sensuri giratorii și a unui pasaj pietonal subteran în orașul Buftea.

Proiectul „Amenajare obiective de investiție în orașul Buftea: sens giratoriu pe DN1A, intersecție cu strada Știrbei Vodă (DJ602), pasaj pietonal subteran pe DN1A km 19+800 la intersecția cu Bulevardul Mihai Eminescu și sens giratoriu pe DN7, intersecție cu strada Milano DJ602 km 37+100” contribuie la reducerea numărului de accidente și decongestionarea traficului în orașul Buftea. Totodată, investițiile din acest proiect sprijină creșterea mobilității pe rețeaua de infrastructură TEN-T, precum și sporirea gradului de siguranță rutieră în aria de incidență a orașului Buftea.

Astfel, serviciile și lucrările achiziționate de CNAIR în cadrul proiectului contribuie la realizarea obiectivului de investiții și atingerea țintelor și jaloanelor asumate de MTI în cadrul Reformei 1. Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

Contractul de finanțare nr. 50/07.03.2024 are o valoare totală de 6.485.673,84 euro, din care 1.408.804,11 euro reprezintă sprijinul din partea Uniunii Europene, 4.088.042,25 euro contribuția publică națională, iar 988,827.48 euro reprezintă valoarea TVA. Proiectul este preconizat a se finaliza în luna iunie 2026.

Pentru informații suplimentare și noutăți în legătură cu acest proiect, vă rugăm să urmăriți comunicările oficiale ale C.N.A.I.R. S.A.

Click to listen highlighted text!