Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

 COMUNICAT DE PRESĂ

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de coordonator de reforme și investiții aferente Componentei 4 – Transport sustenabil din cadrul Pilonului 1 – Tranziția spre o economie verde din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), anunță semnarea contractului de finanțare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A., în calitate beneficiar, pentru achiziția a șapte ateliere mobile pentru intervenții de urgență ITS.

Pentru creșterea eficienței, fluenței, siguranței și limitării impactului asupra mediului în procesul de transport rutier, C.N.A.I.R. S.A implementează în cadrul programului de construcții de noi autostrăzi/ drumuri expres și reabilitare a celor existente – sisteme inteligente de transport (ITS). ITS sunt aplicații TIC care asigură atât monitorizare și managementul rețelei rutiere, cât și informarea participanților la trafic. 

Preconizat a se finaliza la sfârșitul anului 2024, contractul de finanțare nr. 49 din 26.01.2024, prevede achiziția a câte unui atelier mobil pentru intervenții de urgență ITS pentru fiecare Direcție Regională din subordinea C.N.A.I.R. S.A.. Atelierele mobile sunt necesare pentru intervenția rapidă și promptă asupra defecțiunilor apărute în exploatarea sistemelor ITS la nivelul rețelei de autostrăzi, contribuind la funcționarea în bune condiții a tuturor sistemelor de siguranță a circulației, de informarea călătorului, de detecție a incidentelor sau de monitorizare a traficului.  

Proiectul contribuie la atingerea țintelor și jaloanelor asumate de MTI în cadrul Reformei 1. Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră și are o valoare totală de 4.728.501,85 lei cu TVA, din care valoarea sprijinului din partea Uniunii Europene este 1.375.563,34 lei.

Pentru informații suplimentare și noutăți în legătură proiectul „Ateliere mobile pentru intervenții de urgență ITS”, vă rugăm să urmăriți comunicările oficiale ale C.N.A.I.R. S.A.

 

Click to listen highlighted text!