Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de coordonator de reforme și investiții aferente Componentei 4 – Transport sustenabil din cadrul Pilonului 1 – Tranziția spre o economie verde din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), anunță semnarea contractului de finanțare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A., în calitate beneficiar, pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiect pentru autorizarea lucrărilor de construire pentru realizarea obiectivului de investiții „Amenajare sens giratoriu pe DN 2, km 20+900 intersecție cu                                  DC 29 km+800 localitatea Șindrilița, județul Ilfov”.

De-a lungul timpului, în zona localității Șindrilița, pe drumul național DN2 (km 21+900), circulația pe doar două benzi și accesul în și din DN2 în DC 29, au cauzat numeroase ambuteiaje și accidente rutiere. Astfel, pentru reducerea numărului de accidente rutiere, fluidizarea traficului şi îndeplinirea obiectivului Strategiei naționale privind siguranța rutieră pentru perioada 2022—2030, prin proiectul „Elaborare studiu de fezabilitate și proiect pentru autorizarea lucrărilor de construire pentru realizarea obiectivului de investiții Amenajare sens giratoriu pe DN 2, km 20+900 intersecție cu DC 29 km+800 localitatea Șindrilița, județul Ilfov”, va fi pregătită documentația pentru realizarea unui sens giratoriu în vederea fluidizării circulației rutiere pe acest segment.

Preconizat a se finaliza în decembrie 2023, contractul de finanțare nr. 28/16.05.2023 contribuie la atingerea țintelor și jaloanelor asumate de MTI în cadrul Reformei 1. Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră, precum și a obiectivului impus de Uniunea Europeană, respectiv de reducere a numărului de accidente rutiere cu până la 50%.

Valoarea totală a acestui proiect este 243.196,78 lei, din care valoarea fondurilor alocate prin PNRR este de 72.366,70 lei.

Pentru informații suplimentare și noutăți în legătură cu acest proiect, vă rugăm să urmăriți comunicările oficiale ale C.N.A.I.R. S.A.

 

 

Click to listen highlighted text!