Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

WhatsApp Image 2022 07 29 at 15.31.01

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) lansează procesul de constituire a Comitetul de Monitorizare a Programului Transport 2021-2027 (CM PT).

CM PT este o structură naţională de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu rol decizional strategic în procesul de implementare a PT 2021-2027 care se va reuni pe parcursul întregii perioade de programare 2021-2027, pentru a examina implementarea programului şi progresele înregistrate în cadrul PT 2021-2027.

În vederea selectării unor parteneri reprezentativi şi implicaţi ca membri ai comitetului, MTI invită organizaţiile interesate din rândul partenerilor relevanţi din mediul economic, social şi din societatea civilă să îşi exprime interesul pentru participarea la CM PT, prin completarea formularului de intenţie ataşat şi transmiterea acestuia pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Detalii despre rolul și activitatea comitetului sunt prezentate în proiectul Regulamentului de organizare și funcționare a CM.

Partenerii economici şi sociali şi organismele care reprezintă societatea civilă transmit prin poştă electronică Autorităţii de Management Formularul de intenţie completat, până cel mai târziu la data de 4 noiembrie 2022 ora 16.30.

În cadrul acestui proces vor fi selectate 10 entităţi, în conformitate cu Metodologia privind constituirea CM PT. În cadrul procesului de selecţie AM PT va lua în considerare asigurarea unei reprezentări echilibrate a domeniilor relevante pentru implementarea PT 2021-2027.

În cazul în care partenerii sociali sau organismele care reprezintă societatea civilă fac parte dintr-o organizație de tip confederativ general/sectorial, nu vor fi luate în considerare formularele de intenţie transmise individual de către membrii acestora.

De asemenea, nu vor fi acceptate solicitări de includere în CM a entităților pentru care au fost înregistrate şi dovedite fraude în ceea ce priveşte gestionarea de fonduri publice sau fonduri europene.

În urma finalizării procesului de selecţie a organizaţiilor, MTI prin AM PT, va solicita nominalizarea participanţilor la Comitetul de Monitorizare în termen de 5 zile lucrătoare.

 

Click to listen highlighted text!