Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 13.08.2020

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 24.08.2020

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

Se propune modificarea alin. (2) al art. 1 din actele normative prin care sunt înființate Compania Națională Aeroporturi București – S.A., Societatea Naţională "Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia" - S.A. și, respectiv, Societatea Naţională "Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa" - S.A. astfel încât să se clarifice faptul că atât cheltuielile de exploatare cât și cele de capital ale acestor unități pot fi finanțate din sursele enumerate la respectivul alineat. Prin această modificare, dispozițiile alin. (1) al articolului 5 din actele normative sus menționate nu se mai justifică.

De asemenea, la articolul 5 alin. (3) se propune extinderea surselor de finanțare a lucrărilor de investiții constând în crearea de noi bunuri proprietate publică, dezvoltarea şi modernizarea celor existente, asigurându-se compatibilizarea cu dispozițiile art. 3 alin. (2) din Legea nr. 363/2006.
Menționăm că în conformitate cu reglementările europene în materie de ajutor de stat (Regulamentului (UE) nr. 651/2014 din 17 iunie 2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din tratat, cu modificările și completările ulterioare, Orientările privind ajutorul de stat acordat aeroporturilor si companiilor aeriene, care fac obiectul Comunicării Comisiei Europene C(2014)963, etc.) aeroporturile pot beneficia, în anumite condiții sau situații, de ajutoare de stat pentru finanțarea cheltuielilor de exploatare sau de capital. Una dintre aceste situații este și criza generată de pandemia COVID-19.
Prin modificările propuse se creează și cadrul legal pentru ca aeroporturile de interes național, aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Construcțiilor, să poată beneficia, în anumite situații, de finanțarea cheltuielilor de exploatare sau de capital din fonduri publice, cu respectarea reglementărilor din domeniul ajutorului de stat.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

   
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!