Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 30.03.2022

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 11.04.2022

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

În conformitate cu prevederile art. 288 şi art. 361 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum şi ale art. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 112/2000 pentru reglementarea procesului de scoatere din funcţiune, casare şi valorificare a activelor corporale care alcătuiesc domeniul public al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, aprobată prin Legea nr. 246/2001, se propune trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului, a unor bunuri aflate în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii şi în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.Rˮ - S.A. de pe raza de activitate a Sucursalelor Regionale CF Craiova, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța, pentru scoaterea din funcțiune, în vederea valorificării și, după caz, casării.

Pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Craiova există bunuri care aparţin domeniului public al statului, propuse de către sucursală pentru disponibilizare din cauza gradului avansat de uzură și a faptului că nu mai prezintă utilitate funcțională, în condițiile restrângerii traficului feroviar actual și a reconfigurării unor stații. Bunurile în cauză fac parte din categoriile Triajul de rețea Craiova, linii interoperabile, Linii ferate de circulaţie și aparate de cale interoperabile și neinteroperabile și Instalații fixe de siguranță și de conducere operativă a circulației feroviare interoperabile, și reprezintă linii de cale ferată, aparate de cale și grupuri electrogen.

Pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Timișoara există un bun care aparţine domeniului public al statului și a fost propus de către sucursală pentru disponibilizare din cauza gradului ridicat de uzură cât și pentru că nu mai prezintă utilitate și siguranță în exploatare. Bunul în cauză face parte din categoria Linii ferate de circulaţie și aparate de cale, interoperabile și reprezintă aparatul de cale nr. 6 din stația de cale ferată Timișoara Sud.

Pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Brașov există bunuri care aparţin domeniului public al statului și au fost propuse de către sucursală pentru disponibilizare din cauza faptului că nu mai prezintă utilitate funcțională, au acumulat un grad avansat de uzură și sunt amplasate în locuri unde activitatea feroviară a fost restrânsă sau în halte de mișcare care au fost desființate/ transformate în puncte de oprire în linie curentă. Bunurile în cauză fac parte din categoriile Instalații fixe de siguranță și de conducere operativă a circulației feroviare interoperabile și neinteroperabile și reprezintă instalații și clădiri grup electrogen.

Pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Iași există bunuri care aparţin domeniului public al statului, aferente secției de circulație Ploiești-Vicșani și stațiilor de cale ferată Nisipitu, Gura Putnei, Vicovu de Jos, Gălănești și Falcău, propuse de către sucursală pentru disponibilizare datorită faptului că nu mai prezintă utilitate în exploatare în urma închiderii unor părți din infrastructura feroviară publică a statului. Bunurile în cauză fac parte din categoriile Linii ferate de circulaţie și aparate de cale interoperabile, Poduri care au legătură cu liniile ferate deschise circulației acestora, interoperabile și Instalații fixe de siguranță și de conducere operativă a circulației feroviare neinteroperabile și reprezintă diagonala 15/19 din stația Verești, devierea de drum km 419+989-421+308 Ploiești-Vicșani și instalații SBW.

Pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Constanța există bunuri care aparţin domeniului public al statului și au fost propuse de către sucursală pentru disponibilizare datorită faptului că nu mai prezintă utilitate funcțională în condițiile concrete, prezente și viitoare, ale activității de exploatare. Bunurile în cauză fac parte din categoriile Poduri care au legătură cu liniile ferate deschise circulaţiei acestora, interoperabile și Rețele fixe de telecomunicații feroviare, interoperabile și reprezintă un pod, patru podețe și părți componente ale unor rețele de telecomunicații (ISDN și DTBN).

În anexa la proiectul de act normativ sunt prezentate datele de identificare ale acestor bunuri, exclusiv terenuri, de pe raza de activitate a Sucursalelor Regionale C.F. Craiova, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța.

Bunurile ce fac obiectul prezentului proiect nu sunt elemente esențiale ale infrastructurii de transport public feroviar și prin scoaterea acestora din domeniul public al statului în vederea casării și scoaterii din funcțiune nu este afectată siguranța transportului feroviar.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

 

 

 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia  Comunicare și Dialog Social – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

ÎN SITUAȚIA ÎN CARE DORIȚI CA NUMELE ȘI PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ (SAU DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE) SĂ NU APARĂ ÎN TABELUL CU PROPUNERI PRIMITE DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE AVEM RUGĂMINTEA SĂ SPECIFICAȚI ACEST LUCRU LA SFÂRȘITUL DOCUMENTULUI TRANSMIS DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

   
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!