Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 09.03.2022

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 21.03.2022

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

În conformitate cu prevederile art. 361 alin. (1) şi al art. 288 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum şi ale Ordonanţei Guvernului nr. 32/2007 privind reglementarea unor aspecte legate de modernizarea şi reabilitarea unor părţi din infrastructura feroviară publică, cu modificările şi completările ulterioare, se propune trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului, a unor bunuri aflate în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii şi în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.Rˮ - S.A. de pe raza de activitate a Sucursalelor Regionale CF Timişoara şi Galaţi, în vederea reutilizării şi refolosirii, respectiv scoaterii din funcţiune, casării şi valorificării după caz.

Pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Timişoara există bunuri care aparţin domeniului public al statului, aferente Secțiilor L2 Lugoj şi CT2 Arad, propuse pentru disponibilizare ca urmare a lucrărilor de modernizare a instalaţiilor de centralizare electromecanică (secţia de circulaţie Ilia - Lugoj), respectiv de reabilitare a liniei CF Frontieră-Curtici-Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, tronsonul 2: km 614-Gurasada, desfăşurate în staţiile de cale ferată Dobra, Margina, Făget, Mănăştur, Coşteiu Mare, Păuliș și Ghioroc respectiv interstaţiile Radna-Păuliș și Bătuța-Bîrzava.

Bunurile în cauză fac parte din categoriile Linii ferate de circulație și aparate de cale, interoperabile și Instalaţii fixe de siguranţă şi de conducere operativă a circulaţiei feroviare, interoperabile și reprezintă linii de cale ferată și aparate de cale, respectiv clădire și instalații (barieră, electrică J.T. pentru iluminat exterior, LC și PCV).

Pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Galaţi, ca urmare a lucrărilor de modernizare desfășurate în cadrul contractelor „Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie Siculeni-Adjud, Lot 2ˮ și „Refacție aparate de cale Făurei-Țăndărei, fir I și IIˮ, au fost identificate de către sucursală unele bunuri care aparțin domeniului public al statului și nu mai prezintă utilitate în exploatare. Bunurile în cauză, propuse pentru disponibilizare de către sucursală, fac parte din categoriile Linii ferate de circulație și aparate de cale interoperabile și Instalaţii fixe de siguranţă şi de conducere operativă a circulaţiei feroviare interoperabile și reprezintă linii de cale ferată, aparate de cale și instalaţii SCB și IFTE (CEM, BLSAR, LC și PCV).

În anexa la proiectul de act normativ sunt prezentate datele de identificare ale acestor bunuri, exclusiv terenuri, de pe raza de activitate a Sucursalelor Regionale C.F. Timişoara şi Galaţi.

Menţionăm faptul că, scoaterea din funcţiune a bunurilor nu afectează circulaţia feroviară pe liniile de circulaţie aferente proiectului.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

 

 

 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia  Comunicare și Dialog Social – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

ÎN SITUAȚIA ÎN CARE DORIȚI CA NUMELE ȘI PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ (SAU DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE) SĂ NU APARĂ ÎN TABELUL CU PROPUNERI PRIMITE DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE AVEM RUGĂMINTEA SĂ SPECIFICAȚI ACEST LUCRU LA SFÂRȘITUL DOCUMENTULUI TRANSMIS DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

   
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!