Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 22.04.2021

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 04.05.2021

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

Pentru realizarea obiectivului de investiții ”Autostrada de centură București, sector Centura Sud km 52+770-km 100+900”, a fost aprobată Hotărârea Guvernului nr. 354/2020 privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național  "Autostrada de centură București, sector Centura Sud km 52+770 - km 100+900", pe raza localităților Glina, Cernica, Popeşti Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni, Ciorogârla, din județul Ilfov.

După întocmirea documentațiilor cadastrale individuale, s-a constatat că pentru un număr de 9 imobile cuprinse în anexa nr. 2 la HG nr. 354/2020, ca urmare a suprapunerii planurilor parcelare peste coridorul de expropriere au rezultat diferențe ale suprafețelor cuprinse în Anexa nr. 2 la hotărârea antemenționată față de suprafețele rezultate din măsurătorile cadastrale, precum și diferențe de categorie de folosință și de poziționare intravilan/extravilan. De asemenea, la unele dintre cele 9  imobile au rezultat și modificări ale numelui și/sau proprietarilor, în sensul identificării unora dintre aceștia care inițial, în baza informațiilor oferite de către unitățile administrativ – teritoriale, erau neidentificați sau au fost identificați moștenitorii legali ai proprietarilor inițial identificați.

Totodată, pe terenul supus deja exproprierii de la poziția nr. crt 691 din anexa nr. 2 la HG nr. 354/2020, a fost identificată o construcție care la momentul declanșării procedurii de expropriere pentru terenuri nu a fost identificată, astfel încât prin prezentul proiect de act normativ este necesar a se declanșa procedura de expropriere și pentru această construcție nou identificată.

Suma aferentă despăgubirii pentru cele 9 imobile menționate mai sus, conform HG nr. 354/2020 este de 1.180.936,84 lei, iar ca urmare a realizării documentațiilor cadastrale și a celui de al doilea raport de evaluare pentru aceste imobile a rezultat o valoare de despăgubire de 1.013.937,33 lei. Diferența dintre suma consemnată inițial și suma rezultată conform noului raport de evaluare este de 166.999,51 lei, sumă care va fi utilizată parțial pentru exproprierea construcției nou identificate.

Suma aferentă despăgubirii pentru construcția nou identificată (poziția nr. crt. 691) este de 6.054,54 lei.

După reconsemnarea sumei aferentă justei despăgubiri pentru cele 9 imobile și după consemnarea sumei aferentă justei despăgubiri pentru construcția nou identificată, va rămâne disponibilă suma de 160.944,97 lei care se restituie la bugetul de stat în termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentei hotărâri.

Prin prezentul proiect de act normativ se propune:

 

- aprobarea modificării și completării anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 354/2020, după cum urmează:

  • Pozițiile nr. crt. 4, 618, 675, 690, 691, 692, 693, 1147 și 1179 se modifică în sensul actualizării, în condițiile legii, a elementelor de identificare și a sumelor individuale aferente despăgubirilor, în conformitate cu anexa la prezenta hotărâre;
  • La poziția nr. crt. 691 se introduce imobilul proprietate privată reprezentând construcție, situat pe terenul supus exproprierii în condițiile legii, care face parte din coridorul de expropriere situat pe amplasamentul aprobat prin HG nr. 354/2020.

- declanșarea procedurilor de expropriere pentru construcția aflată pe terenul expropriat de la poziția nr. crt. 691.

Pentru prezentul proiect de act normativ nu este necesară alocarea de sume suplimentare de la bugetul de stat.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

ÎN SITUAȚIA ÎN CARE DORIȚI CA NUMELE ȘI PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ (SAU DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE) SĂ NU APARĂ ÎN TABELUL CU PROPUNERI PRIMITE DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE AVEM RUGĂMINTEA SĂ SPECIFICAȚI ACEST LUCRU LA SFÂRȘITUL DOCUMENTULUI TRANSMIS DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

   
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!