Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 25.10.2018

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 05.11.2018

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

Prin prezentul proiect de hotărâre de Guvern se urmărește înscrierea bunului Front de așteptare pentru desfacere/refacere convoaie la confluența canalelor navigabile Dunăre - Marea Neagră și Poarta Albă - Midia Năvodari în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Transporturilor și concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile S.A. Constanţa, ca urmare a finalizării obiectivelor de investiţii, conform procesului - verbal de recepţie la terminarea acestor lucrări. 

În urma executării unor lucrări de investiție au rezultat 13 bunuri (anexa - Centralizator PIF front Convoaie), din care unul, respectiv Front de așteptare pentru desfacere/refacere convoaie la confluența canalelor navigabile Dunăre - Marea Neagră și Poarta Albă - Midia Năvodari, este de natura bunurilor din domeniul public al statului, conform punctului 22 din Lista Anexa privind bunurile care alcătuiesc domeniul public al statului și al unităților administrativ teritoriale, din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia.

Valoarea acestui bun care urmează să fie înscris în domeniul public al statului include valoarea lucrărilor executate - 7.690.949,99 lei la care se adaugă o pondere de 90,12% din valoarea contractului de supervizare lucrări și 90,12% din valoarea comisioanelor și taxelor înregistrate în contul 231 (investiții în continuare), ajungând la un total de 7.962.620,90 lei. Acestei valori i se adaugă TVA aferent, în valoare de 1.887.790,03 lei, rezultând o valoare totală de inventar de 9.850.411 lei.

Front de așteptare pentru desfacere/refacere convoaie la confluența canalelor navigabile Dunăre - Marea Neagră și Poarta Albă - Midia Năvodari a fost finanțat din Programul Operațional Sectorial Transport 2007-2013 și reprezintă o necesitate funcțională datorită caracteristicilor tehnice diferite ale celor două canale navigabile respectiv diferenței dintre caracteristicile geometrice  ale convoaielor care tranzitează cele două canale.

Execuția acestui front de așteptare a fost prevăzută încă de la proiectarea canalului Dunăre - Marea Neagră, când s-a avut în vedere lărgirea malului stâng al acestuia în zona km 34-35, imediat în amonte de desprinderea canalului Poarta Albă-Midia Năvodari.

Până la realizarea acestui front de așteptare, operațiunile de desfacere/refacere a  convoaielor de 4/6 barje care veneau de pe CDMN erau realizate la intrarea în porturile Medgidia sau Basarabi, respectiv la fronturile de acostare aferente fiecarui port, în condiții improprii pentru siguranța navigației în zonă,  cu repercusiuni asupra congestionării traficului în zonă și costuri suplimentare în timp și bani din partea transportatorilor care aveau ca destinație porturile de pe CPAMN sau Portul Midia.

Impactul proiectului este semnificativ pentru transportatori, deoarece prin realizarea investiției s-a redus distanța dintre locul de desfacere/ refacere a convoaielor și ecluza Ovidiu, s-a redus durata timpului de manevră a împingătorului care face transferul barjelor între cele două canale navigabile.

Totodată, în urma înscrierii bunului mai sus menționat, contractul de concesiune încheiat între Ministerul Transporturilor, în calitate de autoritate concedentă competentă şi Compania Naţională Administratia Canalelor Navigabile S.A., în calitate de concesionar, va fi modificat/actualizat în mod corespunzător, conform prevederilor legale în vigoare.

Realitatea datelor înscrise în anexele la proiect precum şi oportunitatea promovării actului normativ aparţin inițiatorului, respectiv Ministerului Transporturilor, prin Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

 

 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

 
 
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!