Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

13242138 10209682286998103 543428201 o

Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu, participă, între 18-19 mai 2016, la Summitul Miniștrilor Transporturilor, la Leipzig, în Germania,

sub egida Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare – OECD. (http://2016.itf-oecd.org/speakers )

Summitul se desfășoară sub președinția Ministerului Transporturilor și Construcțiilor din Regatul Danemarcei și este organizat de ITF (Forumul Internațional pentru Transporturi parte a OECD). În cadrul evenimentului sunt prezenți reprezentanți din 71 de state.

Acest eveniment se desfășoară anual și reprezintă o oportunitate pentru miniștrii transporturilor de a dezbate teme de importanță strategică mondială cu privire la modurile de transport.

Principalele teme de discuție din prima zi a summitului au fost reducerea emisiilor de carbon în transporturi, eficiența și cooperarea dintre principalele moduri de transport, precum și conducerea conectată și automatizată a vehiculelor rutiere.

În cadrul întâlnirii la nivel ministerial, la care a participat astăzi ministrul Dan M. Costescu, au fost dezbătute aspecte privind conducerea conectată şi automatizată a autovehiculelor, în contextul erei digitale.

În discursul său, ministrul a prezentat inițiativa României de a elabora cât mai rapid o platforma de reglementare pentru acest domeniu care să trateze aspectele esențiale pentru dezvoltarea vehiculelor conectate și automatizate: juridic, tehnic și de operare.

„Existența acestei platforme va fi fundamentul pentru dezvoltarea unei tehnologii robuste, pe care ne-o dorim suficient de reglementată pentru a oferi direcții clare de dezvoltare pentru industrie și statele interesate dar pe care o dorim și suficient de flexibilă pentru a nu fi o piedică în calea inovarii. " a afirmat Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu.

13223676 10209682287598118 1405041380 o

Ministrul a apreciat ca noile sisteme de conducere rutiere vor trebui să fie orientate către multimodalitate și ca numai prin integrarea acestora cu celelalte mijloace de transport (aerian, feroviar si chiar maritim) vor putea pune la dispoziția călătorilor soluţii complete de transport.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!