Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Astăzi, 26 septembrie 2023, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a următorului proiect de act normativ: 

Ordin al ministrului transporturilor și infrastructurii pentru publicarea acceptării amendamentelor din 2023 la anexele Acordului european referitor la transportul rutier internațional al mărfurilor periculoase (ADR), adoptat și semnat la Geneva la 30 septembrie 1957, adoptate de Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (CEE – ONU) la Geneva

 

Scurtă descriere

  Prin Legea nr. 31/1994 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 136 din 31 mai 1994, România a aderat la ADR, adoptat la Geneva la 30 septembrie 1957.

  ADR împreună cu anexele sale, au fost publicate in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 37 bis din 17 ianuarie 2008, ca anexă la Legea nr. 333 din 22 noiembrie 2007 privind modificarea și completarea Legii nr. 31/1994 pentru aderarea României la Acordul european referitor la transportul rutier internațional al mărfurilor periculoase (ADR), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957 și reprezintă ediția consolidată aplicabilă de la 1 ianuarie 2007 (ADR 2007).

  Urmare a activității permanente de aliniere la progresul științific și tehnic, a prescripțiilor tehnice incluse în anexele ADR, la nivelul CEE-ONU au fost adoptate noi amendamente de la data ultimului Ordin al ministrului transporturilor prin care au fost adoptate amendamente la anexele ADR, respectiv prin Ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii nr. 1.232 din 16 septembrie 2021, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 1005 din 21 octombrie 2021.

  Dat fiind importanța și impactul reglementărilor transportului rutier internațional al mărfurilor periculoase, preluate și în legislația Uniunii Europene prin Directiva 2008/68/CE, amendată periodic, care este transpusă prin Hotărârea Guvernului nr. 1326/2009 privind transportul mărfurilor periculoase în România, este necesară introducerea în legislația națională a amendamentelor din 2023 la anexele ADR adoptate de CEE-ONU.

  Aceste amendamente sunt publicate pe site-ul CEE-ONU prin documentele ECE/TRANS/WP.15/256, ECE/TRANS/WP.15/256/Add.1 și ECE/TRANS/WP.15/256/Corr.1, și sunt prevăzute în anexele 1-3 la ordin.

  La articolul III din Legea nr. 333/2007 se prevede că „amendamentele ulterioare la anexele Acordului european referitor la transportul rutier internațional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), adoptat și semnat la Geneva la 30 septembrie 1957, vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, în temeiul ordinului ministrului transporturilor.”.

 

Documentaţia aferentă proiectului de act normativ include:

 

 

Documentaţia poate fi consultată: 

  • pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în cadrul anunțului referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la prezentul proiect de act normativ
  • în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.
  • proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura Ministerului Transporturilor – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune, prin una din următoarele modalități, până la data de 09.10.2023:

□ prin formularul online E-consultare disponibil mai jos

□ ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

□ prin poştă, pe adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia  Comunicare și Dialog Social – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti;

□ prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

□ la sediul Ministerului Transporturilor și infrastructurii, la Registratura - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G, în cadrul programului de lucru Luni-Joi - 08.00 - 16.30; Vineri - 08.00-14.00

Materialele transmise vor purta menţiunea "Propuneri privind . . . . . . . . . . (denumirea proiectului de act normativ)" 

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, la linkul  Registru propuneri (mt.ro)

 

Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată în scris. 

 

ÎN SITUAȚIA ÎN CARE DORIȚI CA NUMELE ȘI PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ (SAU DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE) SĂ NU APARĂ ÎN TABELUL CU PROPUNERI PRIMITE DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE AVEM RUGĂMINTEA SĂ SPECIFICAȚI ACEST LUCRU LA SFÂRȘITUL DOCUMENTULUI TRANSMIS DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ

 

Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 09.10.2023

Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0751.192.431, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. persoană de contact: Adrian Olteanu

 

Documente conexe

Minuta ședinței plenului CDS - data 

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

   
E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!