Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 06.11.2020

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 17.11.2020

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

Modificarea anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1532/2017 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru realizarea de investiții în infrastructura portuară și în infrastructura locală intermodală/multimodală, aferentă Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020), Axa Prioritară 1, Obiectivul specific 1.3 - Creșterea gradului de utilizare a căilor navigabile și a porturilor situate pe rețeaua TEN-T centrală, și Axa Prioritară 2 - Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, obiectivul specific 2.4 - Creșterea volumului de mărfuri tranzitate prin terminale intermodale și porturi are ca temei modificările aduse la Regulamentul (UE) nr.651/2014, articolul 2, punctul 5, Comisia a decis să prelungească cu trei ani perioada de aplicare a normelor privind ajutoarele de stat care ar expira la sfârșitul anului 2020:

       „Art.2. 5.Regulamentul se aplică până la 31 decembrie 2023”.

       Urmare prelungirii perioadei de aplicare a Regulamentului (UE) nr.651/2014 al Comisiei este necesară și prelungirea perioadei de aplicare a măsurii de ajutor de stat exceptate în temeiul regulamentului și instituită prin Ordinul nr.1532/2017, astfel cum a fost modificată prin Ordinul nr.975/2019.

   Schema instituită prin Ordinul nr.1532/2017, cu modificările ulterioare se modifică, astfel încât aplicabilitatea să fie extinsă până la data de 31.12.2023.

  De asemenea, ținând cont de schimbările organizatorice la nivelul furnizorului de ajutor de stat și administratorului schemei, schema a fost actualizată cu noile denumiri ale ministerelor implicate, respectiv Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, dar și cu adresele oficiale de internet ale furnizorului și administratorului schemei de ajutor de stat.

 

      La art.15 alin (2) și la art.17 alin (2) a fost actualizată defalcarea bugetului schemei pe ani ca urmare a prelungirii valabilității schemei.

    

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

  

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Conunicațiilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

ÎN SITUAȚIA ÎN CARE DORIȚI CA NUMELE ȘI PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ (SAU DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE) SĂ NU APARĂ ÎN TABELUL CU PROPUNERI PRIMITE DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE AVEM RUGĂMINTEA SĂ SPECIFICAȚI ACEST LUCRU LA SFÂRȘITUL DOCUMENTULUI TRANSMIS DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

   
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!