Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

poza1 406

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a avut miercuri, 3.06.2015, la Bruxelles, o întâlnire cu doamna Corina Crețu, Comisar European pentru Politici

Regionale, pe tema Master Planului General de Transport. Această întâlnire a avut loc după ce, săptămâna trecută, o comisie a Ministerului Transporturilor a avut discuții tehnice legate de Master Planul General de Transport cu reprezentanți ai Comisiei Europene.


”Săptămâna trecută, colegii mei, specialiști de la minister, au discutat aici, la Bruxelles, cu specialiștii Comisiei Europene (CE) toate datele Master Planului General de Transport (MPGT). Astăzi, avem un Master Plan General de Transport, un produs creat împreună cu specialiștii CE în urma unor consultări permanente, pe tot parcursul etapelor construcției acestui plan strategic de dezvoltare a infrastructurii românești. Este important pentru România ca, după terminarea negocierilor cu CE, să treace imediat la implementarea MPGT. De asemenea, în acest moment, România intenționează să folosească pentru proiectele din MPGT atât expertiza cât și banii de la BEI și BERD în limita celor 7 miliarde euro aprobate de către guvernul român pentru dezvoltarea infrastructurii. Ideea triplei surse de finanțare pentru proiectele de infrastructură – fondurile europene, bugetul de stat și banii de la BEI și BERD – idee inspirată din celebrul plan de investiții Juncker, sunt convins că va determina un coeficient de succes mult mai mare pentru implementarea MPGT” a declarat Ioan Rus.


Ioan Rus va avea joi, 4.06.2015, o nouă întânire, cu doamna Violeta Bulc, Comisar European pentru Transporturi, în cadrul căreia vor fi abordate teme de actualitate ale politicii de transporturi de la nivelul Uniunii Europene și Master Planul General de Transport.

 

 

 

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!