Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Word Art13

Beneficiar proiect: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Obiectivul general al proiectului 

Obiectivul general al proiectului îl reprezinta cresterea capacitații spitalelor (nr. 13) din subordinea MTI de limitare a raspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul beneficiarilor, prin asigurarea de echipamente si materiale speciale de protecție a personalului angajat. Echipamentele achiziționate sunt utilizate atât în protecția personalului medical, cât si pentru tratarea persoanelor infectate ce sunt internate în unitațile sanitare. Astfel, achiziția echipamentelor care fac obiectul prezentului proiect îsi propune sa conduca la o îmbunatațire a capacitații de îngrijire si tratare a pacienților. Dotarea cu echipamente medicale performante necesara în cazul pacienților critici este un pas important în asigurarea unui raspuns eficient al sistemului medical la actuala criza cu care se confrunta sistemul sanitar din România. Aparatura medicala achiziționata  contribuie la o mai buna îngrijire si tratare a bolnavilor, conducând la vindecarea într-un timp posibil mai scurt si o recuperare mai rapida a acestora.

 Având în vedere faptul ca nu poate fi preconizata perioada de desfasurare a actualei pandemii si nici evoluția acesteia din punct de vedere al numarului de infectari (implicit nevoia de tratament în cadrul rețelei de sanatate publice), echipamentele medicale achiziționate vor asigura o desfasurare optima a actului medical si în acelasi timp o crestere a capacitații de raspuns a spitalelor la eventualele suprasolicitari a acestora. 

Cresterea capacitatii de testare a laboratoarelor PCR si adaptarea acestora la standardele internationale de diagnostic rapid si monitorizare a infectiei SARS-Cov-2 pentru gestionarea crizei sunt masuri ce conduc la un mai bun control al crizei sanitare actuale. Prin obiectivul pe care îl adreseaza, proiectul se încadreaza în Axa Prioritară 10 - Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 și al consecințelor sale sociale 

Obiectivele specifice ale proiectului 

1 - dotarea spitalelor din subordinea MTIC (nr 13) cu echipamentele medicale necesare în gestionarea crizei sanitare COVID- 19, 

2 - dotarea spitalelor din subordinea MTIC (nr 13) cu materialele de protecție necesare în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

Rezultatele asteptate 

Proiectul gestionat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii isi propune ca rezultat asteptat final urmatoarele :

  1. Gestionarea situatiilor de urgenţa provocate de noul coronavirus COVID-19 prin achiziţionarea de echipamente medicale destinate intervenţiilor, dar si îmbunataţirea capacitaţii de tratare si îngrijire a pacienţilor din cadrul celor 13 spitale aflate în regiuni mai puţin dezvoltate ce se afla în subordinea MTI prin achiziţionarea urmatoarelor echipamente medicale : CONSOLA CU TREI SERINGI AUTOMAŢIE SI INFUSOMAT, MONITOR FUNCŢII VITALE ATI TIP 2, VENTILATOR MECANIC TIP 1, INJECTOMATE, STAŢIE CENTRALA DE MONITORIZARE, APARAT DE DETERMINARE RAPIDA GERMENI PATOGENI PRIN METODA PCR, SISTEM DE ÎNCALZIRE PACIENT PATURA CU FLUX DE AER, ECOGRAFTIP 1,PAT TERAPIE INTENSIVA, SISTEM DE TRANSFER PACIENT LATERAL (GLISANTE), CARUCIOR TROLEY DE URGENŢA, SISTEM DE REGLARE TEMPERATURA INTRAVENOS, TROLEY TERAPIE INTENSIVA LA PAT, VENTILATOR NON INVAZIV FLUX INALT, DEFIBRILATOR CU MONITORIZARE FUNCŢII VITALE.
  2. Utilizarea echipamentelor medicale achiziţionate în scopul prevenirii, diagnosticarii si tratarii pacienţilor infectaţi/suspecţi de COVID-19.
  3. Rezultatul este în strânsa corelare cu obiectivul specific al proiectului, dar si cu indicatorul de realizare imediata.
  4. Proiectul contribuie la realizarea indicatorului de rezultat al POIM ”2S132 - Capacitate adecvata de îngrijire si tratament a cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2." Prin dotarea cu echipamente de protectie si echipamente medicale care vor fi utilizate în mod direct atât pentru prevenirea infectarii cât si în tratarea infectarii cu COVID-19, se va îmbunatați capacitatea de îngrijire si tratament a pacienților.

Perioada de implementare a proiectului:

Proiectul „Dotarea spitalelor din rețeaua sanitară proprie a Ministerului Transporturilor, In-frastructurii și Comunicațiilor în contextul pandemiei COVID -19” se derulează incepand cu data de 01 aprilie 2020  și are termen de finalizare 31 decembrie 2021 ( 21 luni).

Valoarea totală a proiectului 

Contractul nr. 653/26.10.2021 are o valoare totală de 60.745.691,21 lei, respectiv 48.225.115,34 lei valoare totală eligibilă finanțată integral din  Fondul European de Dezvoltare Regionala REACT – EU, iar valoarea neeligibila inclusiv TVA este de 12.520.575,87 lei.

Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională REACT – EU prin POIM 2014-2020

DATE DE CONTACT :

MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTRURII

Bulevardul Dinicu Golescu nr. 38, Sector 1, București

www.mt.ro

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel: 021.319.61.88

 

Versiunea pentru tipărire - descarcare

Click to listen highlighted text!