Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 04.02.2020

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 17.02.2020

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

   

 

Având în vedere prevederile art.3(1) și ale art.4 din Regulamentul (CE) nr.1370/2007, potrivit căruia în cazul în care o autoritate competentă decide să acorde unui operator ales un drept exclusiv și/sau o compensație de orice natură în schimbul îndeplinirii unor obligații de serviciu public, autoritatea respectivă face aceasta în cadrul unui Contract de servicii publice, care definește în mod clar obligațiile de serviciu public pe care trebuie să le respecte operatorul de servicii publice și stabilește parametrii pe baza cărora urmează să se calculeze plata compensației, natura și întinderea dreptului exclusiv acordat, modalitățile de alocare a costurilor legate de prestarea de servicii, precum și ținând cont de faptul că la data de 31.12.2019 Contractul de servicii publice încheiat între Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor în calitate de autoritate contractantă și Metrorex S.A. în calitate de operator, aprobat prin Ordinul ministrului transporturilor nr.562/26.02.2019 cu modificările și completările ulterioare și-a încetat aplicabilitatea, este necesar încheierea unui nou contract de servicii publice pentru perioada 2020-2024.

Astfel, prin încheierea contractului de servicii publice în transportul cu metroul și acordarea de către stat a compensației se asigură:

-              continuitatea serviciului de transport public de călători cu metroul și asigurarea mobilității călătorilor în condiții de siguranță;

-              rambursarea de către Uniunea Europeană după caz a cheltuielilor aferente proiectelor de dezvoltare și modernizare în transportul cu metroul, care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

 

 

  

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

 

 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

   
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

Click to listen highlighted text!