Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 29.08.2019

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 09.09.2019

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

Potrivit prevederilor art. III din Hotărârea Guvernului nr. 1501/2007 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 47/2004 privind aprobarea Contractului de mentenanţă de material rulant şi feroviar pentru circulaţia în tunel nr. 91/2003, încheiat între Societatea „Metrorex” – S.A. şi Societatea „Alstom Transport” – S.A., modificările valorice ale preţurilor unitare care intră în compunerea anuală a preţului mentenanţei, ca efect al aplicării prevederilor contractuale referitoare la actualizare şi revizuire, se vor consemna de către părţi în cadrul unor proiecte de acte adiţionale, care se vor semna ulterior de către Societatea Comercială de Transport cu Metroul Bucureşti "Metrorex" - S.A., în baza unui mandat acordat prin ordin al ministrului transporturilor, conform reglementărilor în vigoare, în condiţiile în care sumele anuale necesare se încadrează în limitele prevederilor bugetare aprobate anual pentru activitatea de transport de călători cu metroul.
Având în vedere procesul verbal nr.M.06.02.01/119/01.02.2019, încheiat între S.C. Metrorex S.A. şi S.C. Alstom Transport S.A., anexat în continuare, se propune mandatarea S.C. Metrorex” – S.A. de a semna Actul Adițional la Contractul de mentenanţă de material rulant şi feroviar pentru circulaţia în tunel nr. 91/2003, având ca obiect modificarea valorică a prețului unitar care intră în compunerea anuală a preţului mentenanţei, ca efect al aplicării prevederilor contractuale referitoare la actualizare, pentru anul XVI contractual, respectiv anul în curs 2019.
Potrivit art.8.1.1 paragraful 4 din Contractul menționat mai sus și a punctului B al Anexei 1 a Actului Adițional nr.18, prețul mentenanței pentru anul XVI contractual, respectiv anul în curs 2019, este calculat prin actualizarea cu indicele general de inflație pentru anul 2018 așa cum acesta a fost comunicat de către Institutul Național de Statistică, adică 103,27%, a prețurilor unitare ale serviciilor de mentenanță consemnate de către părți în procesul verbal nr.M.06.02.01/119/01.02.2019.
Menționăm că, suma necesară achitării serviciilor de mentenanță care vor fi prestate de S.C. Alstom Transport S.A. în anul 2019 a fost prevăzută în proiectul de BVC al S.C. METROREX S.A. pentru anul 2019, care a fost aprobat prin H.G.nr.430/20.06.2019 și publicat în partea I a Monitorului Oficial nr.541/02.07.2019.
De asemenea, menționăm că, în cadrul ședinței din data de 17.07.2019, prin Hotărârea nr.9, membrii Consiliului de Administrație al S.C. METROREX S.A. au avizat proiectul de ordin al ministrului transporturilor, în conformitate cu prevederile H.G. nr.1501/2007 care modifică H.G. nr.47/2004, având ca obiect acordarea unui mandat S.C. METROREX S.A. pentru semnarea unui act adițional la Contractul nr.91/2003 prin care se actualizează prețul mentenanței pentru anul XVI contractual.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

 


 

  

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

 
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

Click to listen highlighted text!