Bine ati venit la Ministerul Transporturilor   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la Ministerul Transporturilor

Data publicării: 08.07.2019

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 19.07.2019

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

Prin prezentul proiect de act normativ se propune aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor necesare proiectului de investiții „Achiziție sistem integrat pentru controlul de securitate” din fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2 – „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient”, Obiectivul specific 2.3. – „Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor”, și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor prevăzute anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Acest proiect contribuie la realizarea obiectivul general al strategiei de dezvoltare a Aeroportului Internațional Timișoara „TRAIAN VUIA”, precum și la îndeplinirea obiectivelor POIM prin obiectivele sale specifice.
Legislația europeană[1] impune ca toate sistemele de control de securitate tip EDS care se instalează începând cu 1 septembrie 2014 să corespundă unui nou standard (standardul 3), perioada de tranziție pentru implementarea acestui nou standard urmând a se încheia până la data de 1 septembrie 2020. În acest sens, o viitoare achiziție trebuie să țină cont de această cerință.
Este necesar ca SN Aeroportul Internațional Timișoara „TRAIAN VUIA” SA (SN AIT-TV SA) să înlocuiască actualele componente ale sistemului pentru controlul de securitate care sunt achiziționate în principal în anul 2008 și sunt uzate moral și fizic. Astfel, SN AIT-TV SA își propune achiziționarea unui Sistem integrat pentru controlul de securitate (SICS) ce vizează exclusiv activități de natură non - economică din domeniul securității aeronautice.
Sistemul integrat pentru controlul de securitate va dota fluxurile de plecări pasageri existente. În etapa ulterioară, o parte dintre aceste echipamente de securitate vor fi mutate și vor asigura parțial fluxurile de procesare ce se vor realiza în noile construcții din compunerea infrastructurii aeroportuare aflate în stadiul de studiu de fezabilitate (terminalul de plecări externe).
Investiția răspunde nevoilor operaționale privind creșterea volumului și vitezei de procesare a tuturor categoriilor de persoane și bunuri asupra cărora se aplică măsuri de securitate, respectiv de la 1,6 milioane pasageri la 3 milioane pasageri pe an și de la 4.500 tone marfă la 15.000 tone pe an. Pentru perioada estimată de utilizare a SICS (10 ani), aeroportul va avea nevoie de capacități specifice pentru controlul de securitate pentru aproximativ 1,5 milioane pasageri îmbarcați (respectiv pentru aproximativ 3 milioane de pasageri care tranzitează aeroportul).
În medie, pe zi vor fi supuși controlului de securitate un număr de peste 4.000 pasageri. Având în vedere că, de regulă, controlul de securitate se realizează în intervalul 04:00 – 21:00, rezultă un trafic mediu de 47 pasageri pe oră și de peste 500 pasageri pentru orele de vârf.
Acest proiect de investiții va fi realizat în principal printr-o procedură de achiziții publice sectoriale din domeniul securității aeronautice.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

 

 

  

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

 
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!