Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 12.02.2019

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 23.02.2019

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

În conformitate cu prevederile art. III  lit. b) din Hotărârea Guvernului nr. 944/2016 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 321/2005 privind evaluarea și gestionarea zgomotului ambiant, înainte ca autoritatea centrală pentru protecția mediului să realizeze raportarea către Comisia Europeană, planurile de acțiune elaborate pentru aeroporturile mari și pentru aeroporturile civile urbane aflate în administrarea Companiei Naționale "Aeroporturi București" - S.A., se aprobă prin ordin al conducătorului autorității centrale pentru transporturi. 

În conformitate cu prevederile art. 1 lit. d) din Ordinul ministrului transporturilor, construcțiilor și turismului nr. 1258/2005 pentru stabilirea unităților responsabile cu cartarea zgomotului pentru căile ferate, drumurile, porturile din interiorul aglomerărilor și aeroporturile, aflate în administrarea lor, elaborarea hârților strategice de zgomot și a planurilor de acțiune aferente acestora, din domeniul propriu de activitate, cu modificările și completările ulterioare, Compania Națională “Aeroporturi Bucucurești” este unitatea responsabilă cu elaborarea hărților strategice de zgomot și a planurilor de acțiune aferente pentru Aeroportul Internațional București Băneasa - “Aurel Vlaicu” și Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București. 

Având în vedere că în conformitate cu art. 10 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 321/2005, hărțile strategice de zgomot se refac, și dacă este cazul, se revizuiesc, cel puțin la fiecare cinci ani, Compania Națională “Aeroporturi București” a refăcut în anul 2017 hărțile strategice pentru Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București și pentru Aeroportul Internațional București Băneasa – “Aurel Vlaicu”, ambele fiind aprobate în anul 2018 prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 962/2018 privind aprobarea hărților strategice de zgomot refăcute pentru Aeroportul Internațional Henri Coandă - București și pentru Aeroportul Internațional București Băneasa - Aurel Vlaicu, în conformitate cu prevederile art. II și III lit. a) din Hotărârea Guvernului nr. 944/2016 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 321/2005 privind evaluarea și gestionarea zgomotului ambiant.      

Ținând cont de obligațiile ce îi revin conform art. 2 din ordinul ministrului transporturilor nr. 962/2018 și ale art. II din Hotărârea Guvernului nr. 944/2016, Compania Națională “Aeroporturi București” a elaborat în anul 2018 Planul de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului aeroportuar ambiental la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, aferent hărților strategice de zgomot aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 962/2018.

Menționăm că Planul de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului aeroportuar ambiental la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, a fost analizat și evaluat de către Comisia înființată în cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (26) din Hotărârea Guvernului nr. 321/2005.   

De asemenea menționăm faptul că, Planul de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului aeroportuar ambiental la Aeroportul Internațional Henri Coandă nu poate fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, din motive de natură tehnico – redacțională, respectiv datorită complexității acestuia, fiind disponibil în format electronic pe pagina de internet a Companiei Naționale “Aeroporturi București”, www.bucharestairports.ro.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

 

  

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

Ion Marian  20.02.2019
 Doina Killeen Bajdechi  22.02.2019
Adina Mihaela Codres 22.02.2019
 Horațiu Slăvescu 22.02.2019 
Asociația GreenitiativeGreenitiative 23.02.2019
Adrian Antohi 23.02.2019

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!