Bine ati venit la Ministerul Transporturilor   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la Ministerul Transporturilor

Data publicării: 28.12.2018

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 08.01.2019

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

Prin aprobarea Legii nr.202 privind integrarea sistemului feroviar din România în spațiul feroviar unic european, s-au stabilit noile principii și criterii aplicabile eliberării, înnoirii sau modificării licențelor de transport feroviar, de către Organismul de Licențe Feroviare Român, destinate operatorilor de transport feroviar care sunt înființați sau urmează a fi înființați în România. De asemenea, prin același act normativ s-a legiferat faptul că procedura de acordare a licențelor de transport feroviar se aprobă prin Hotărâre a Guvernului României.

Aprobată la data de 24.05.2018, Hotărârea Guvernului României nr. 361 privind aprobarea procedurilor pentru acordarea licențelor în domeniul transportului feroviar, abrogă implicit reglementările privind normele pentru acordarea licenței de transport feroviar, aprobate prin OMT nr.535/2007, în conformitate cu cerințele Legii nr. 55/2006 privind siguranța feroviară.

Astfel, prevederile din OMT nr. 535/2007 cu referire la normele privind acordarea licențelor de transport feroviar, urmează a fi abrogate, prin actualizarea ordinului mai sus menționat.

Prin urmare, în temeiul prevederilor art.23 din H.G. nr.361/24.05.2018 s-a procedat la actualizarea Ordinului ministrului transporturilor, nr.535/2007 privind aprobarea normelor pentru acordarea licenței de transport feroviar și a certificatelor de siguranță, cu modificările și completările ulterioare, prin elaborarea unui proiect de ordin de modificare a acestuia.

Prin această actualizare au fost aduse modificări, în concordanță cu cerințele privind licențierea, prevăzute în cap.III, cap.IV și cap.V din H.G. nr. 361/24.05.2018 și art. 25 din Legea nr. 202/2016 privind integrarea sistemului feroviar din România în spațiul feroviar unic european, ceea ce permite ca proiectul de act normativ ce face obiectul acestui referat să fie pus în aplicare, fără a genera eventuale conflicte/neînțelegeri.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

  

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

 
 
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!