Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 06.09.2018

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 17.09.2018

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

Menționăm că, strategia pe termen lung a transportului cu metroul pune în prim plan cetățeanul și nevoia sa de siguranță, de mediu curat și sănătos, ținând cont în același timp de exigențele economice pe care un astfel de serviciu de transport trebuie să le îndeplinească.
Având în vedere că la acest moment există hotărâri definitive ale instanțelor judecătorești prin care se impun obligații de plată în cuantum de 188.354 mii lei în cadrul obiectivului de investiții Magistrala V de metrou secțiunea Râul Doamnei - Hașdeu (Operă), și ținând cont că executarea silită a sumelor datorate conform titlurilor executorii prin înființarea de poprire pe contul de venituri proprii ale societății Metrorex poate bloca activitatea acesteia cu consecințe grave asupra activității de transport călători cu metroul (metroul transportă zilnic circa 600.000 călători), dar și de încetinire și chiar stagnare a ritmului de realizare a lucrărilor la obiectivele de investiții ale Metrorex, este necesară reglementarea de urgență pentru asigurarea surselor de finanțare necesare acoperirii acestor obligații de plată impuse de instanțele judecătorești.
Față de cele de mai sus, se impune modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 482/1999 privind înființarea Societății de Transport cu Metroul București ”Metrorex” - S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 293 din 24 iunie 1999, cu introducerea unor alineate noi la articolul 7 în care să se prevadă destinația sumelor primite de Metrorex S.A. de la bugetul de stat.

 

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

 

 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

 
 
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 Sedinta plen

17.09.2018 

Click to listen highlighted text!