Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

1

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a deschis astăzi lucrările summitului privind securitatea cibernetică în aviația civilă, de la Palatul Parlamentului, organizat de ICAO (Organizația Internațională a Aviației Civile), în cooperare cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

“Am încredere că acest summit organizat la un asemenea nivel va contribui la dezvoltarea unei noi strategii, a unui nou timp de răspuns la situațiile cu care aviația se confruntă ca urmare a dezvoltării rapide a tehnologiei. România acordă o atenție deosebită securității cibernetice pentru a reacționa cu rapiditate la vulnerabilitățile din domeniu”, a transmis ministrul Lucian Șova.

4

La eveniment participă reprezentanți de nivel înalt ai NATO, EASA (Agenția Europeană pentru Siguranța în Aviație), EUROCONTROL, ai Conferinței Europene de Aviație Civilă (ECAC), ai Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA), precum și reprezentanți ai autorităților responsabile din domeniul aviației civile din Africa și Orientul Mijlociu, specialiști în combaterea criminalității cibernetice și ai industriei de profil.

Click to listen highlighted text!