Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

1bd1b81a 79fa 4b46 b0ad b2559056e075

Astăzi, 15 februarie 2020, ministrul Lucian Bode a prezentat în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Instituției Prefectului – Județul Sălaj, în prezența prefectului Virgil Țurcaș și a managementului CNAIR, stadiul principalelor obiective de infrastructură gestionate de Minister în județul Sălaj.

 

Astfel în cazul Autostrăzii Brașov – Cluj – Borș, Tronsonul 3B, Mihăiești - Suplacu de Barcău km 0+000 - km 80+054, în cazul Subsecțiunii 3B1, Mihăiești –Zimbor, Subsecțiunii 3B2 Zimbor - Poarta Sălajului sunt în curs de finalizare răspunsurile la clarificările solicitate de potențialii ofertanți. Pentru Subsecțiunii 3B5: Nușfalău – Suplacu de Barcău documentația a fost avizată de către ANAP, urmând a se stabili data pentru depunerea ofertelor. În cazul Subsecțiunii 3B3: Poarta Sălajului – Zalău și în ceea ce privește Tunelul Meses, documentația pentru demararea procedurii de atribuire este în curs de elaborare, urmând a fi transmisă ulterior pentru aprobare de către ANAP și publicarea anunțului de participare. În ceea ce privește Subsecțiunea 3B4 Zalău – Nușfalău, în prezent documentația este în curs de a fi refăcută.

 

Totodată ministrul Lucian Bode a reamintit de importanța pe care o are finalizarea construcției variantei ocolitoare a municipiului Zalău. În cazul etapei 2, respectiv porțiunea de DN 1F KM 79+625 - DJ 191C, data limită de depunere a ofertelor a fost ieri, 14 februarie 2020. Astfel în cazul acestui obiectiv a cărui valoare estimată de execuție este de 188.349.210,81 Lei fără TVA, se are în vedere o durata totală a contractului de 90 luni: 6 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie a acestora.

”Am venit astăzi aici în mijlocul celor care mi-au acordat încrederea lor și mi-au dat posibilitatea de a-i reprezenta în Parlamentul României. De aceea tot ceea ce am promis îmi doresc să și pun în practică. Și fac asta pentru toți românii. De la începutul mandatului de deputat și apoi din calitate de ministru, am căutat să găsesc soluții la toate blocajele cu care ne confruntăm în ceea ce privește infrastructura țării. Nu este normal să avem o țară atât de bogată, să avem forță de muncă calificată și corp universitar recunoscut internațional și noi să nu fim în stare să terminăm în atâția ani proiectele pe care ni le propunem. În ultimele 3 luni am impus un ritm accelerat de lucru și văd că lucrurile încep să se miște și în zona infrastructurii. Avem obiective pentru care lucrurile se blocaseră pentru că nu se mai trimiteau clarificările aferente. Acum văd că s-au putut trimite clarificările necesare și documentațiile avansează. Aveam proiecte cu documentațiile greșit întocmite, dar acum văd că s-au putut reface destul de repede astfel încât procedurile să se deruleze normal. Deci se poate. Revenind la proiectele de infrastructură din județul Sălaj pot să dau astăzi și vești bune: ieri a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru Centura municipiului Zalău. Știu foarte bine cât de important este acest obiectiv pentru zălăuani, sălăjeni, și nu numai. Ne vom canaliza energia pentru a urgenta, în limitele legii, procedurile aferente demarării propriu zise a lucrărilor de execuție.Mai avem mult de muncă, dar dacă fiecare își face cum trebuie treaba, cu profesionalism și responsabilitate, vom reuși să realizăm tot ceea ce ne-am propus.” a declarat Lucian Bode.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!