Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

1.png

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Ian Pearson, președintele Ford România, au avut astăzi, la sediul Ministerului, o întâlnire de lucru în cadrul căreia au trecut în revistă stadiile proiectelor de infrastructură care vin în sprijinul activității companiei.

 

Cei doi oficiali au convenit că această întâlnire nu a fost doar una de curtoazie, ci una concretă, cu proiectele de infrastructură pe masă, cu stadiile de execuție aferente și soluțiile pentru creșterea ritmului de realizare a lor.

 

Abordarea propusă de către ministrul Lucian Bode a fost ca discuția pentru fiecare proiect să fie axată pe trei mari paliere: faza de implementare, faza de evaluare și soluțiile pentru deblocare.

 

În acest sens, participanții au fost de acord că doar printr-un dialog constructiv și permanent se pot identifica soluțiile care să asigure atât dezvoltarea companiei de autovehicule cât și a economiei românești, în ansamblul ei.

Astfel, cei doi oficiali au discutat cu privire la proiecte precum:

- Drumul expres Craiova – Pitești, cu precădere la stadiul centurii ocolitoare a orașului Balș, dar și a graficului de realizare a loturilor 3 și 4 ale drumului expres;

- Stadiul liniei de cale ferată ce face legătura dintre Craiova și Vama Curtici și a căii ferate Craiova – Calafat.

Totodată, în contextul discuțiilor purtate, Lucian Bode a precizat că este necesară dezvoltarea transportului multimodal, prezentând în acest sens avantajele celor două proiecte de la Craiova și Timișoara.

 

”Discuțiile purtate cu președintele Ford România au fost extrem de constructive și am convenit împreună ca dialogul să aibă un caracter permanent. Înțeleg și așteptările celor de la Ford, înțeleg și așteptările pe care le au românii de la noi, în ceea ce privește infrastructura. Prefer ca de acum încolo să ne concentrăm pe soluțiile de deblocare a proiectelor începute și să grăbim ritmul de realizare a lor. Companiile private trebuie să aibă de la noi termene concrete și realiste pentru fiecare proiect de infrastructură, deoarece numai așa pot să își adapteze politica lor economică. Timpul promisiunilor nerealiste a trecut. Acum este momentul să luăm toate măsurile necesare pentru ca tot ceea ce s-a început în infrastructură să fie finalizat și să începem proiectele care sunt deja programate. Acest lucru se va realiza într-un mod transparent prin informarea românilor cu privire la  stadiul fiecărui proiect”, a transmis Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!