Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

3

Sâmbătă, 11 mai 2019, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general CNAIR s-au deplasat în județul Sălaj pentru a verifica stadiul de execuție al obiectivelor de investiții de infrastructură din județ.

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Zalău, Ministrul Răzvan Cuc a anunțat că trei porţiuni din autostrada Transilvania ce străbat judeţul Sălaj au ca termen de depunere a ofertelor a doua jumătate a lunii mai, iar tronsoanele Poarta Sălajului - Zalău - tunelul Meseş şi Nuşfalău - Suplacu de Barcău urmează să fie scoase la licitaţie la sfârşitul lui iunie. Termenul estimat pentru semnarea contractelor de execuție de lucrări este de 90 de zile de la depunerea ofertelor, în condițiile în care nu vor exista contestaţii.

”Autostrada este, după cum ştiţi, împărţită în mai multe secţiuni. (...) Secţiunea Mihăeşti-Zimbor - 22 mai, depunerea ofertelor, procedura a fost lansată, aşteptăm depunerea ofertelor; secţiunea Zimbor - Poarta Sălajului - 22 mai termen de depunere a ofertelor, procedură lansată, aşteptăm să vedem firmele care vin să depună oferte; secţiunea Nuşfalău - Suplacu de Barcău - 22 mai termen de depunere a ofertelor (...) Astea sunt termenele pe care Compania de Autostrăzi şi le-a asumat în faţa autorităţilor locale, în faţa primarilor, în faţa presei. Trebuie respectate. Ce îmi doresc foarte mult este ca la aceste proceduri să fi depus oferte firme serioase, firme româneşti, care sunt convins că pot lucra în asociere la aceste obiective” a precizat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

În ceea ce privește tronsonul doi din Centura ocolitoare a municipiului Zalău, Ministrul Transporturilor a precizat că termenul pentru inițierea licitației pentru acest tronson este data de 24 mai 2019.

”Ştiu că este un obiectiv care s-a promis foarte mult acestui oraş. Vorbesc de varianta de ocolire a municipiului Zalău. Ca să nu intru foarte mult în detalii tehnice, domnul director Neaga a avut şi are termen ca până pe 24 mai să fie vizibilă în SICAP procedura lansată de execuţie şi proiectare pentru centura ocolitoare a municipiului Zalău. Cred că este un obiectiv care a fost aşteptat de foarte mult timp. Iată că în acest moment guvernarea PSD a venit şi rezolvă această problemă. Până pe 24 mai o veţi vedea în SICAP, execuţia şi proiectarea. Bani sunt, fonduri europene. Este un proiect finanţat prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare” a menționat Ministrul Răzvan Cuc.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Ministrul Transporturilor a adăugat faptul că vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea gării din Jibou.

Totodată Ministrul Răzvan Cuc a reiterat faptul că pentru toate lucrările de infrastructură îşi doreşte ca termenele să fie respectate, să fie respectate standardele de calitate şi subcontractorii români să fie plătiţi la timp, în condiţiile în care ministerul plăteşte antreprenorului principal toate facturile.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!