Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

IMG 1898

 

Ministrul interimar al transporturilor din România, Rovana Plumb, a avut marți, 5 februarie 2019, o întrevedere cu ministrul transporturilor, tehnologiei informaționale și comunicațiilor din Republica Bulgaria, Rossen Jeliazkov, la invitația părții române. La întâlnire au participat și secretarul de stat, Dragoș Titea, secretarul de stat, Ion Iordăchescu și Ambasadorul Republicii Bulgaria în România, E.S. Todor Ivanov Churov.

IMG 1916

Cu această ocazie, demnitarii au efectuat o evaluare a stadiului actual și perspectivelor relațiilor bilaterale din domeniul transporturilor, în contextul desfășurării celei de-a 5-a Ședințe Comune a Guvernului României și Guvernului Republicii Bulgaria (Reuniunea Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt România-Bulgaria), preconizată a avea loc la București în data de 22 februarie 2019, reiterând interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a cooperării şi intensificarea contactelor bilaterale.

Părţile au avut ca teme de discuţie două proiecte prioritare: asigurarea condiţiilor minime de navigaţie pentru desfăşurarea acesteia în siguranţă pe toată perioada anului și analiza privind construcția unui nou pod peste Dunăre fiind stabilite de comun acord măsuri pentru aprofundarea acestor discuții în cadrul unui mecanism de colaborare bilateral.

De asemenea, s-a convenit asupra conducerii acestei structuri, componenței și mandatului acesteia, inclusiv adoptarea și monitorizarea unui plan de acțiuni pentru cele două obiective.

Părțile au exprimat convingerea ca cele 2 proiecte prioritare să fie discutate în cadrul formatului oferit de cea de-a 5-a Ședință Comună a Guvernului României și Guvernului Republicii Bulgaria (Reuniunea Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt România-Bulgaria).

Click to listen highlighted text!